Forum

Nieuwe uitdaging NAH Stichting

Van: Bericht

Henk Bor
23 6 2013 20:21
Hallo forumleden,

Graag wil ik jullie op de hoogte brengen en vragen om jullie mening.
De NAH Stichting vindt het belangrijk dat mensen met NAH ook op de arbeidsmarkt een plek hebben en verdienen. Hiervoor gaan wij zelf een proefproject starten in Wageningen. Een reintegratie (leerplek) project voor mensen die naar hun revalidatie voorzichtig willen en kunnen werken naar herstel, mogelijk zelfs weer kunnen doorstromen naar hun eigen werkgever (al dan niet met aanpassingen) deze verkenningsperiode is in een zoveel mogelijk NAH geschikte omgeving.

Wat gaan wij doen:
Wij openen in augustus een winkelpand waar o.a. (kado)producten die door mensen met NAH zijn gemaakt verkocht gaan worden. op dezelfde locatie zal ook een theeschenkerij komen naast de winkel en met een mooie achtertuin met terras. Zowel de winkel als de theeschenkerij zal door mensen met NAH gedreven worden. Wij gaan aan de winkel ook een ontspanningsruimte creeren voor klanten die onder het genot van iets lekkers even kunnen onthaasten. De gehele winkel zal rust uit moeten gaan stralen. Wij verkopen nu in een ander pand al natuurstenen, boeddha`s, fairtraidetassen, spiegels met teksten, kado`s, beschermengeltjes, glazen vlinders en vele andere producten.

Graag hoor ik van jullie tips, over ons idee.
Jullie mening is van groot belang, samen kennis delen.

Bedankt,
Henk Bor

Dick Haalboom
24 6 2013 20:32
Hallo Henk,

Wat een goed idee zeg! Wageningen is daar natuurlijk ook wel een goede voedingsbodem voor hé. Zou het misschien een idee zijn om daar ook een soort denktank voor NAH-ers van te maken; een plek waar mensen antwoorden kunnen krijgen op hun vragen. Zoiets als dit forum, maar dan fysiek.
Heel veel succes gewenst

groeten,
Dick


Henk Bor
24 6 2013 21:07
Hoi Dick,

Dankjewel voor je reactie.
Het is zeker ook de bedoeling omdat daar ook het kantoortje komt van de NAH Stichting.
Afspraken kunnen we daar inplannen. Hoe stel je jezelf die denktank voor Dick ? Inloop, spreekuren, workshops, lotgenoten bijeenkomsten? heb je suggesties?

Dick Haalboom
25 6 2013 17:56
Ik heb bv.regelmatig vragen voorbij zien komen over welke kliniek, revalidatiecentra enz. het beste bij een bepaalde aandoening zou passen. En in mijn specifieke geval; huisgenoten/familieleden van een patiënt met een aanval van encefalitis, die vaak radeloos zijn omdat ze simpelweg niet weten wat ze overkomt. Ik heb deze mensen desgewenst van advies gedient op het Herpes Lotgenoten forum. Daar zijn mensen bij uit Nederland, maar ook uit België. Het geeft de mensen een heel belangrijk houvast.(Helaas gaat dat forum stoppen). Ik wil best (als ervaringsdeskundige) getroffenen of hun familie adviezen geven en ervaringen met hen delen.Drijfveer daarbij is mijn dankbaarheid dat ik het niet alleen overleefd heb, maar mijn geheugen weer helemaal terug heb.
Pfff, wat een lang verhaal... Hopelijk kun je er wat mee.

groeten,
Dick

Cobi
26 6 2013 12:09
HOi Henk,

Ik heb geen tips voor je maar wil jullie wel heel veel succes wensen.
Het is zeker de moeite waard. Ook in Nijkerk zijn een paar eetcafe's met mensen met een beperking. Een ervan heeft ook een winkeltje erbij. Het is er leuk en je weet dat je geen haast moet hebben. Dus eigenlijk zouden veel meer mensen er gebruik van moeten maken.
Even heerlijk onthaasten.
Onze lunch duurt dan van halt 1 tot half 4. Mooi toch? Echt een middagje uit.

Nogmaals heel veel succes gewenst.
Een warme groet, Cobi

Henk Bor
26 6 2013 16:42
Hallo Dick en Cobi,

Bedankt voor jullie reacties.
Dick zou jij zo nu en dan eens een uurtje spreekuurtje willen ondersteunen met lotgenoten advies op maat?

Cobi, heb je wat meer informatie over wat er in Nijkerk gebeurd, misschien eens samen op de koffie in NIjkerk? even lunchen ;) ben gek op eten en gezelligheid.
(Dick, ga je mee?)

Groetjes,
Henk

Dick Haalboom
26 6 2013 18:32
HAHA,Eten is ook mijn hobby, en gezelligheid vind ik ook heel belangrijk. Ja hoor, ik ga mee! Zeg maar wanneer,dan haal ik je op en rijden we naar Nijkerk.
Het spreekuur wil ik best ondersteunen. Ik kan in elk geval heel goed luisteren en (vanuit eigen ervaring) meevoelen met wat NAH-patiënten overkomt.

vr.groet,
Dick

Cobi
19 7 2013 12:14
Hoi Henk en Dick,

Wat dacht je: die reageerd niet want ze wil niet. Jawel hoor. Juist leuk, maar ik moet nog zo wennen aan de site dat ik dingen over het hoofd zie. En eerlijk is eerlijk ik kom minder vaak op deze site dan de vorige.

Wil je een keer bij Interakt Contour gaan kijken?
Dat is de dagbesteding waar Henk heen ging.
Ik heb daar goeie herinneringen aan.
We kunnen dan gaan lunchen bij Prinsheerlijk. Dat is aan de overkant en daar werken mensen met een beperking.

Ik hoor het wel. IK heb er zin in. Je kunt me natuurlijk altijd mailen. Of heb je mijn adres niet meer?

Een warme groet, Cobi

Dick Haalboom
20 7 2013 21:44
Hallo Cobi,

Het lijkt me een leuk idee om eens bij Interakt Contour te gaan kijken. Ik ken het (nog) niet,maar als jij er enthousiast over bent...Henk wilde ook mee (nodigde mij uit), maar is daarna niet meer hier geweest. Mijn vakantie is inmiddels voorbij, dus wordt het weer passen en meten, of het moet ook in het weekend kunnen?
Ik heb er ook zin in, en misschien zijn er nog meer mensen die zin hebben in een uitje naar Nijkerk. Hoe meer zielen hoe meer vreugd zullen we maar zeggen hé?

vriendelijke groet,
Dick

Henk Bor
21 7 2013 18:11
Hoi Cobi en Dick,

Nijkerk lijkt mij leuk.
Prinsheerlijk, wat een leuke naam.
Misschien handig om met elkaar even opnieuw contactgegevens uit te wisselen.
Willen jullie mij svp een mailtje sturen: info@nah-info.nl

Zelf kom ik inderdaad minder op het forum, helaas nog steeds om de reden dat ik alles opnieuw moet leren, geen reminders krijg en mijn energie en motivatie schommelingen heb.
Zoals jullie weten ben ik (wij) erg druk bezig met de nieuwe uitdaging en het bedrijfje van mijn vrouw en Dreamday 2013. Uiteraard zal ik zsm proberen een afspraak in te plannen. mis jullie gesprekken enorm (en die van andere lotgenoten)

Voor nu warme groet,
Henk

Cobi
18 8 2013 22:46
Hallo Dick en Henk,

Je ziet het, het duurt even voor ik reageer. Ik heb moeite met dingen terugvinden, maar wie weet gaat het nu beter.
Interakt Contour is op zaterdag dicht, maar Prinsheerlijk is dan als ik het goed heb vanaf drie uur open.

Ik ga nu Henk een mailtje sturen.

Een warme groet, Cobi