Forum

pgb

Van: Bericht

henrietteg
4 7 2013 17:08
pas geleden liep mijn pgb ten einde, het zal wel niet verlengd worden was mijn gedachte, de nieuwe aanvraag had iemand voor me gedaan, en nu mag ik hopen dat het blijft bestaan, je weet het maar nooit in deze tijd, mijn pgb is opnieuw verlengd tot 2028, dit zegt ook wel wat, maar ben er wel blij mee!!

Dick Haalboom
4 7 2013 21:27
Goed nieuws Henriette, dat hoor je niet zo vaak de laatst tijd

Ruud
15 7 2013 07:40
Ik had na mijn werkloos worden ook Zorg in Natura aangevraagd, kreeg 4 dagdelen toegekend van het CIZ, ook tot mijn pensioengerechtigde leeftijd. Meteen 1 dag later kreeg ik een brief van het Zorgkantoor. De toekenning werd geweigerd. Het CIZ gaat er in haar brochure van uit dat een dagdeel 3 a 4 uur is. Het zorgkantoor gaat echter van uit dat een dagdeel 1 uur is. Omdat ik te weinig uren heb wordt het geweigerd. Ik kan wel mijn Z.I.N omzetten in een PGB, maar dat hou ik vier uur in de week over... dat schiet dus niet op en een kleinschalige opvang is ver te zoeken hier. Ben thans in bezwaar gegaan.

henrietteg
19 7 2013 08:26
Hallo Ruud,

Lees dat je in bezwaar bent gegaan, heb je al wat gehoord?, bij ons in Zwolle is een dagdeel 2 uur, ik ga 2 en halve dag naar een ac, soms 3 dagen, dit is in totaal 12 uur, laat je nog eens horen hoe het verder gaat?,

Henriette

Ruud
24 7 2013 15:23
Hoi Henriette,
Neen, heb nog niets gehoord. Nou, ik zit ook in Zwolle, en het Zorgkantoor zegt mij dat één dagdeel één uur is. Het CIZ rekent dus 3 a 4 uur. Erg bijzonder dat het Zorgkantoor dan met twee maten meet, tof dat jij wel 2 uur per dagdeel krijgt.
Ben nog in afwachting van het beroep, heb bericht dat nieuwe beslissing wel 2 maanden kan duren. Laat nog wel wat weten.

henrietteg
25 7 2013 12:55
Hoi Ruud,

Dan weet ik het ook niet precies hoe het zit met uren, ga jij naar de Rijnlaan dan?, ook daar is een ac, in Raalte is er ook een nieuw ac in ontwikkeling nog, misschien ga ik daar in de toekomst wel heen, ik wacht een bericht van je dan wel weer af, een fijn weekend alvast!!,

Henriette

Ruud
27 7 2013 13:30
Hi,
Nee ik ga niet naar de Rijnlaan (alleen naar het NAH-café dat er 1 maal in de maand is). Ben niet zo'n fan van Interakt Contour. Zoek meer een kleinschalig iets.

henrietteg
28 7 2013 12:24
Hoi Ruud,

Snap dat je meer van iets rustig,s houd, maar waar ik heen ga is het nu ook erg rustig, door de bezuinigingen zijn een aantal mensen nu naar een ander ac gegaan, in Hattem is nu ook een klein ac van Interact Contour, ik ben op deze manier wel vrienden verloren, maar het is nu eenmaal zo, helaas!!, er komen wel weer nieuwe mensen, maar dit gaat niet erg hard,ga binnenkort ga ik kijken bij een zorgboerderij