Forum

NAH en muziek (actief -of toch een poging tot ... :-) )

Van: Bericht

Eef
22 10 2013 16:59
Hallo,

Zijn er personen die hun muziekpassie (instrument) terug hebben kunnen oppakken na hun nah? Zijn er mss tips om het gitaarspelen terug op een iets of wat aanvaardbare manier aan te pakken? Ik ben volledig verlamd geweest aan mijn rechterkant. Mijn gitaarspel heeft hier erg onder te lijden. Ik ben mijn ritme kwijt, alles gaat zo traag, ik heb de bibber op mijn lijf, ...
Alvast bedankt

Groetjes,
Eef

helldaddy
23 10 2013 05:03
Ik ben niet zo muzikaal, ik luister liever. Maar kan me goed voorstellen dat het erg lastig is. Zelf heb ik, als het priegel werk is, dat mijn hand of arm in de kramp schiet. Ik probeer zoveel mogelijk een balans te vinden tussen rust en wat doen.
Dit gaat vrij behoorlijk. Ik weet niet of je de hele tijd last van die bibbers hebt, maar je zou het kunnen proberen. Gitaar spelen afwisselen met wat rust.

Baat het niet, schaad het ook niet moet je maar denken.

Groet,
Henk

Dick Haalboom
23 10 2013 20:07
Het is misschien een raar idee van me hoor, maar heb je wel eens overwogen om links te gaan spelen? Of heeft dat een nog negatiever effect. Ik kan me voorstellen dat het knap frustrerend is als het niet lukt.En, zoals Henk al schreef; af en toe rust nemen, daa heb ik zelf ook altijd veel baat bij!

vr.groet,
Dick

Hugo
25 10 2013 12:04
Eef, Misschien kom je in aanmerking voor een revalidatietraject. Terugkijkend op het traject dat ik gevolgd, heb ik gezien dat m.b.v. ergotherapie wonderen werden verricht. Zou toch mooi zijn als je je passie voor muziek weer kunt beleven. Misschien op een andere wijze dan vroeger, maar toch! Groetjes Hugo