Forum

Scriptie over NAH

Van: Bericht

mariekevanputten
29 4 2013 22:03
Hallo, ik ben op zoek naar mensen die traumatisch hoofdletsel hebben gehad en hierdoor met NAH zijn geconfronteerd. Ik wil graag weten hoe de psychische/psychologische begeleiding bij anderen is gegaan.

Mijn these is: mensen met traumatisch hersen/hoofdletsel worden niet of te weinig voorbereidt op de psychologische gevolgen en daardoor krijgen ze geen of geen specifieke hulp.

Wanneer u wilt meewerken dan kunt u dit op het forum posten.

Irene
1 5 2013 12:16
Hoi Marieke,
Ik wil hier graag aan meewerken.
Hartelijke groet,
Irene

mariekevanputten
8 5 2013 17:58
Hallo Irene, bedankt voor je reactie. Sorry voor mijn late reactie! Ik wil je vragen of je jouw verhaal op papier wil zetten. Onder andere waardoor de NAH is ontstaan en wat de psychische klachten/problematieken zijn. Is de NAH gelijk geconstateerd of pas na een lange tijd? Wanneer ik nog vragen heb dan zal ik die achteraf nog stellen.
Mijn mailadres is mariekevanputten@hotmail.com
Groet, Marieke

Guido den Broeder
27 5 2013 12:20
Dag Marieke,

Bij NAH door niet-traumatische oorzaken speelt hetzelfde probleem, vrees ik.

Met vriendelijke groet,

Guido den Broeder

KoenPieter
27 5 2013 15:57
Dag Marieke, ik heb hierover wel wat te vertellen. Heb in 1974 een ernstig verkeersongeval gehad met als gevolg een hersenstam contusie.

mariekevanputten
28 5 2013 13:29
@Guido Ik weet dat het ook bij niet traumatisch hersenletsel voorkomt. Ik moet het onderwerp voor mijn scriptie echter afbakenen en heb daarom gekozen voor NAH na traumatisch hersenletsel. Ook omdat dit dichter bij mij staat door mijn eigen verleden.


mariekevanputten
28 5 2013 13:32
Hoi Koen Pieter, vind je het wat om je verhaal aan mij te mailen zodat ik dit ook kan gebruiken voor mijn scriptie? Mijn mailadres is mariekevanputten@hotmail.com. Het is voor mij heel erg bruikbaar. Hoe meer vergelijkingsmateriaal ik heb hoe beter ik mijn scriptie kan schrijven. Dus als je je verhaal wilt doen, super!

helldaddy
30 5 2013 13:22
Hoi Marike,

Ik denk dat je die stelling, zo niet kunt formuleren, mensen met traumatisch hersen/hoofdletsel worden niet of te weinig voorbereidt op de psychologische gevolgen en daardoor krijgen ze geen of geen specifieke hulp.

Voor de een is een luisterend oor al genoeg, maar voor de ander is een uitgebreid behandel traject te kort. Ik denk dat het scheelt hoe jezelf met dingen omgaat.
Zo had ik b.v. bij zo een groepstherapie een vrouw zitten die voor mij doen over alles zeurde, maar haar zal het best dwars gezeten hebben. Ik vind dat het beter op mensen afgestemd moet worden. Dat zou veel irritatie/fustratie schelen en veel geld besparen.

Groet,
Henk

mariekevanputten
30 5 2013 18:34
Hoi Henk, de these die ik gebruik is ook om juist het tegenover gestelde te onderzoeken! Hoe zou ik volgens jou dan wel de stelling moeten formuleren?

groet, Marieke

Conny
30 5 2013 20:36
Hoi Marieke,

Ook ik heb vanwege mijn hersenbeschadigingen na een Encefalitis (hersenontsteking) bepaalde angsten gekregen (die ook weer vanzelf van de ene angst naar een andere angst wisselt) en ik ben het met je eens dat je weinig of geen informatie krijgt wat voor jou de eventuele gevolgen kunnen gaan worden.

Uiteindelijk heb ik via mijn neuroloog een doorverwijzing gekregen voor een instelling waar ik terecht kon met mijn angsten. Voor de groepsgesprekken heb ik vriendelijk bedankt, ten eerste was ik toen in een stadium dat als de 1e persoon iets had verteld dat ik dit bij nr. 3 allang weer vergeten was en ten tweede zat ik allesbehalve te wachten op het leed van een ander. Dit is niet lelijk bedoeld maar ik ben een half jaar klinisch patiënt geweest en heb heel erg veel leed gezien, vandaar mijn tweede opmerking.

Om een lang verhaal kort te maken, na een jaar ben ik met die hulpverlening gestopt.
Er werd van alles en nog wat bijgehaald en ik moest zelf vaak genoeg de hulpverlener eraan herinneren wat uiteindelijk mijn hulpvraag was.
Aan het einde van het jaar was ik er nog niets mee opgeschoten, sterker nog mijn angst was verder toegenomen en toen heb ik besloten om met die hulp(?)verlening te stoppen.

Succes met je scriptie en groetjes van Conny

helldaddy
31 5 2013 05:35
Hoi Marike,

Zo ver heb ik niet doorgeleerd... Haha. Ik kan je van allerlei voorbeelden geven van wat er bij mij, niet of wel goed ging. Ook kan ik vertellen wat ik beter zou willen zien. Maar als je me nu vraagt hoe je die stelling moet veranderen, om in een zin aan te geven wat er zou moeten veranderen, zal ik je het antwoord schuldig moeten blijven.

Ik ben blij dat ik weer begrijp wat ik zelf en anderen typen, althans dat lukt me denk ik weer aardig, hahha.

Toch veel succes en als je vragen hebt, zal ik ze je met liefde en plezier beantwoorden.

Groet,
Henk

vioList
19 6 2013 13:16
Hallo Marieke,
Ik heb een hersentrauma gehad en wil graag meewerken aan je onderwerp,
Groet,
Leny

mariekevanputten
28 6 2013 19:28
Hallo Leny, wat fijn dat je eraan wilt meewerken! Zou je mij je verhaal willen mailen.Ik wil ook graag weten hoe de hulpverlening is of isgeweest. Heb je er genoeg aan gehad op psychisch vlak of voel je je vaak onbegrepen door de problematiek die NAH met zich meebrengt. Wanneer je nog vragen hebt kan je die ook mailen.
Mijn mail is mariekevanputten@hotmail.com.
Alvast bedankt!

Groet,

Marieke

mariekevanputten
28 6 2013 19:42
Hallo Leny, wat fijn dat je eraan wilt meewerken! Zou je mij je verhaal willen mailen.Ik wil ook graag weten hoe de hulpverlening is of isgeweest. Heb je er genoeg aan gehad op psychisch vlak of voel je je vaak onbegrepen door de problematiek die NAH met zich meebrengt. Wanneer je nog vragen hebt kan je die ook mailen.
Mijn mail is mariekevanputten@hotmail.com.
Alvast bedankt!

Groet,

Marieke